Ημερομηνία: 03 / 02 / 2024 - ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΣΑ
Αστέρας Ζωγράφου - Φοίνικας Περιστερίου 0-1
Γκολ: 43' Αθανασάκης
Διαιτητές: Τσατσούλης, Νάτσιος, Μαλανδράκης
1) Πετράκης
2) Διονυσόπουλος
3) Νίτσογλου
4) Καπελάκης
5) Αναγνωστόπουλος
6) Γιαταγανάκης
7) Οκσίσογλου
8) Κορδάς (71' Καλογρίδης)
9) Χαλικιάς (52' Ηροδότου)
10) Λαγός
11) Αθανασάκης (88' Μαρκαντωνάτος)


Στον πρώτο αγώνα του δευτέρου γύρου η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Ζωγράφου στο γήπεδο του Ζωγράφου. Μια εκ των προτέρων δύσκολη εξόρμηση..."/> Skip to main content
Ημερομηνία: 03 / 02 / 2024 - ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΣΑ
Αστέρας Ζωγράφου - Φοίνικας Περιστερίου 0-1
Γκολ: 43' Αθανασάκης
Διαιτητές: Τσατσούλης, Νάτσιος, Μαλανδράκης
1) Πετράκης
2) Διονυσόπουλος
3) Νίτσογλου
4) Καπελάκης
5) Αναγνωστόπουλος
6) Γιαταγανάκης
7) Οκσίσογλου
8) Κορδάς (71' Καλογρίδης)
9) Χαλικιάς (52' Ηροδότου)
10) Λαγός
11) Αθανασάκης (88' Μαρκαντωνάτος)


Στον πρώτο αγώνα του δευτέρου γύρου η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Αστέρα Ζωγράφου στο γήπεδο του Ζωγράφου. Μια εκ των προτέρων δύσκολη εξόρμηση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα και σ’ ένα γήπεδο που είχε ειδικό βαθμό δυσκολίας, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας δεν ήταν εξοικειωμένοι στο φυσικό χορτάρι.

Μουδιασμένο το ξεκίνημά μας στο πρώτο εικοσάλεπτο με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πατάνε καλύτερα. Από εκεί και μετά όμως ισορροπήσαμε και δημιουργήσαμε δύο πολύ καλές στιγμές για το πρώτο γκολ, με τον Λαγό και τον Αθανασάκη να είναι οι τελικοί εκφραστές αυτών.

Με υπομονή και με σωστή ανάπτυξη φτάσαμε στο 43ό λεπτό όταν ο Γιαταγανάκης με μια εκπληκτική κάθετη πάσα έκανε τον (γεννεθλιάζοντα) Αθανασάκη να ξεμαρκαριστεί, και εκείνος με μια πολύ γρήγορη εκτέλεση με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ζωγράφου είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν μια εκτέλεση φάουλ στο 50ό λεπτό, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πετράκη. Στα επόμενα λεπτά, Αθανασάκης και Ηροδότου έχασαν μοναδικά τετ α τετ, και την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά μας.

Το δεύτερο τέρμα μπορεί να μην ήρθε ποτέ, όμως το σκορ παρέμεινε ως είχε με την αμυντική μας λειτουργία να μην επιτρέπει σε κανένα σημείο να κινδυνεύσει αυτό το πολύτιμο προβάδισμα.

Η πολύ μεγάλη νίκη ήρθε λοιπόν, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, που μπορεί η ομάδα μας να μην έπιασε τα υψηλά της στάνταρ, όμως είχε τον τρόπο να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Επόμενη αγωνιστική, αντιμετωπίζουμε την ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων στο γήπεδο της Αλεπότρυπας.