Skip to main content

ΣΥΝΘΕΣΗ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Έκλεισε χθες αγωνιστικά για την ομάδα μας το 2024, με έναν τρόπο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αντιμέτωποι στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής με την -μέχρι χθες- αήττητη ομάδα της Θύελλας Αγίου Δημητρίου, φορέσαμε τα καλά μας για ένα παιχνίδι γιορτή ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας.

Δυναμικά και αποφασιστικά για να πάρουμε μια μεγάλη νίκη, μπήκαμε στο γήπεδο και το δείξαμε από νωρίς δημιουργώντας τις καταστάσεις για το πρώτο γκολ. Τελικά, τον χορό τον γκολ άνοιξε η γηπεδούχος με τετ α τετ στο 12ό λεπτό, ένα δευτερόλεπτα πριν απολέσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Λαγό για να μπούμε εμείς μπροστά.

Η χαρά του 1-0 κράτησε μόνο ένα λεπτό, αφού στη συνέχεια ο Λαγός εκμεταλλεύτηκε έξυπνη πάσα του Μπότη και με προβολή έφερε το ματς στο 1-1.

Πολύ γρήγορα, και συγκεκριμένα στο 18′ η ομάδα της Θύελλας πήρε και πάλι το προβάδισμα με κοντινό σουτ. Λίγο έλειψε στην αμέσως επόμενη φάση να ισοφαρίσουμε εκ νέου αλλά ο Δήμος νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Άλλες δύο πολύ καλές στιγμές από την μεριά μας, με Μπότη και Διονυσόπουλο μέχρι τη στιγμή του 36ού λεπτού, όταν ο Δήμος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά και ανατράπηκε, με τον διαιτητή Πατεράκη να δείχνει τη λευκή βούλα, ύστερα από υπόδειξη και του βοηθού Γαλάνη.

Ο Μπότης ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-2. Στο 43ό λεπτό, μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Θύελλας, βρήκε τον Λαγό στο έδαφος ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα και τον διαιτητή Πατεράκη να δείχνει και πάλι το σημείο του πέναλτυ. Πέρασαν λίγα λεπτά για να μπορέσει να σηκωθεί ο Λαγός, που είχε χτυπήσει σοβαρά στο στήθος, και ο Δήμος τελικά ανέλαβε την εκτέλεση. Δεν λάθεψε και έγραψε το 2-3, σκορ με το οποίο πήγαμε στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος πίεσε, και στο 61′ έφτασε σε ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε, ως φάουλ προς τον Κουτρομάνο καθώς ο αντίπαλος επιθετικός διεκδίκησε τη μπάλα όντας, εντός της μικρής του περιοχής. Ελάχιστες οι αξιοσημείωτες στιγμές σε όλο το δεύτερο μισό, μέχρι και το 89ό όταν και ο Δήμος πήρε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή, έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και με όμορφη παράλληλη μπαλιά έστρωσε στον Μπότη, που έβαλε τέλος στο ματς γράφοντας το 2-4 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στα λίγα λεπτά που απέμειναν τίποτα δεν άλλαξε, καθώς όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Με το σφύριγμα της λήξης, οι ποδοσφαιριστές μας με τον Κώστα Ιωάννου, ήρθαν μπροστά στην εξέδρα για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ μεγάλη νίκη.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σωματείο της Θύελλας Αγίου Δημητρίου για το ήθος τους και την όμορφη φιλοξενία τους.

Αφήνουμε πίσω μας λοιπόν μια όμορφη χρονιά για την ανδρική μας ομάδα, που μπορεί να μην κατέληξε -βάσει της περσινής σεζόν- όπως θα το θέλαμε αλλά έχουμε θέσει, τουλάχιστον τώρα τις βάσεις για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε.

Επόμενη αγωνιστική, μετά τις γιορτές, το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου, όπου θα υποδεχθούμε την ομάδα του Φωστήρα Ηλιούπολης.